• Exterior Ranch Stone Clad Retaining Walls | Renovation Design Group

  • Exterior Ranch Porch | Renovation Design Group

  • stone clad retaining walls to new porch | Renovation Design Group

  • music room with piano and harp music room with piano and harp | Renovation Design Group

  • music room with piano and harp | Renovation Design Group

  • case work, cork board, entry | Renovation Design Group

  • dining table in great room | Renovation Design Group

  • dining table in great room | Renovation Design Group

  • dining table in great room | Renovation Design Group

  • large garage with storage space and drain | Renovation Design Group

  • Windows, natural light, seat, wood trim, design | Renovation Design Group

  • family room with tv and entertainment center | Renovation Design Group

  • family room with entertainment center | Renovation Design Group

  • fireplace with bookshelves in family room | Renovation Design Group

  • Exterior ranch stone clad retaining walls | Renovation Design Group


Description

Style: Ranch/Rambler

Built in: 1970's

Details: 

This Browns Park Expansion included the front porch, garage, garage interior, mudroom, music room, great room, family room and home exterior.
Location: Bountiful, UT
Originally Built in: 1979
Original SF: 3,700
Remodeled SF: 4,600

Steve and Jenny wanted more living space in their 1979 Ranch/Rambler home. Since the home sits on a tight corner property lot with no room to add on, they had to use the sloping site to there advantage. By moving the garage to the lower level it opened up a lot of space on the main level, adjacent to the kitchen and entry. This additional space then allowed for a mudroom in an existing hall/entry.

To bring in a lot of natural light into the new great room, a large window seat and windows sit centered in the new space. Additional awning windows and doors were added to the family room and dining area.

The exterior was updated with a new entry walk up to the home. Again taking advantage of the sloping lot, stone clad planters and concrete stairs were added.